top of page

JOSIP RADNIK 2024.

PROSLAVA 30 GODINA ŽUPE I 5 GODINA OD POSVEĆENJA CRKVE

Dana 1. svibnja 2024. godine na blagdan svetog Josipa Radnika u našoj je Župi svečano obilježena 30. obljetnica osnutka Župe i 5. obljetnica Posvete crkve svetog Josipa. Svečanu svetu misu u 11 sati predslavio je mons. Zlatko Koren zajedno sa prvim upraviteljem Župe vlč. Filipom Lucićem, vlč. Ivanom Brlečićem i sadašnjim župnikom Ivicom Šestakom dok je vlč. Drago Bosnar tijekom mise dijelio sakrament Pomirenja.

U homiliji mons. Koren istaknuo je sve bitne trenutke u svezi sa osnutkom i djelovanjem Župe svetog Josipa u Stubičkim Toplicama. Također je spomenuo prvog župnika župe, vlč. Filipa Lucića, zatim    vlč. Josipa Bana i sadašnjeg župnika Ivicu Šestaka te istaknuo da je svaki od njih na svoj način  pridonio rastu i jačanju nekog od segmenata Župe. Također, mons. Koren je spomenuo i bitne događaje koje vežemo uz novu crkvu, konkretno blagoslov gradilišta u lipnju 2017. i Posvetu održanu 5. svibnja 2019. godine kada je Kardinal Josip Bozanić našu crkvu Posvetio. Također, tijekom homilije pohvalu je dobio i Župni zbor koji je svaki puta sve bolji te svojom revnošću treba biti primjer odnosa prema vjeri nama ostalima.

Na kraju mise župnik Ivica Šestak svima skupa je zahvalio, a na poseban način iznenada preminulom zvonaru Josipu Šipeku koji je brizi o Župi u sadašnjem i prijašnjem obliku bio posvećen više od 60 godina.

Nakon svete mise za sve prisutne bilo je prilike za druženje uz grah kod Osnovne škole.



4 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page